Hjemfaldspligt - Hvad er det, og hvilken betydning har det

Boligsalg kan være en uoverskuelig jungle, men med Sabakoe er det gjort nemt som en leg.

ejendomsmægler Gentofte

Er du faldet over begrebet hjemfaldspligt, eksempelvis i forbindelse med et boligkøb, eller er du blot nysgerrig på betydning af denne pligt?

Vi gennemgår i det følgende, hvad begrebet omfatter, hvad det betyder, og hvordan du skal forholde dig til det, hvis du støder på en bolig, som du godt kunne tænke dig, men er omfattet af hjemfaldspligten.

Kontakt os på mail info@sabakoe.dk. Adressen er Enghavevej 110, 4. th., 2450 København SV.

Hvad er hjemfaldspligt?

Helt kort sagt, så er hjemfaldspligt en tilbagekøbsret, som giver kommunen, som tidligere sælger, ret til at købe en ejendom tilbage indenfor en bestemt periode og år til en forudbestemt pris.

Det kan være, at du allerede er faldet over ordet i forbindelse med din boligjagt, men det kan også være, at du gerne vil være på forkant, så du ved, hvad det har af betydning for dig, som køber, hvis du finder en bolig med hjemfaldspligt.

Tilbagekøbsret - hvilken betydning har det?

Tilkøbsrettens fastsatte pris er typisk lig den pris, som grunden eller ejendommen oprindeligt blev solgt for til kommunen. Det vil sige, at prisen ofte er meget lav og ikke afspejler markedsprisen for den givne ejendom. Der findes dog tilfælde, hvor prisen vil være fastsat på anden vis.

Hvor ser man så, om der er hjemfaldspligt på en ejendom? Du kan altid besøge tinglysning.dk, hvor tingbogen findes. Heri vil du kunne finde oplysninger om hjemfaldsforpligtelsen i form af en servitut.

Det er typisk på ejendomme fra begyndelsen af 1900-tallet, som kommuner som København, Århus og Roskilde solgte, der er finde en tinglyst hjemfaldspligt.

Læs også om førstegangskøber eller byggetilladelse

ejendomsmægler Gentofte

Lad Sabakoe hjælpe dig

Ønsker du at købe en bolig med hjemfaldspligt, eller vil du høre mere om betydning og konsekvenser for dette – uanset om du er køber eller sælger – så tag gerne kontakt til Sabakoe i dag. 

Vi vil hellere end gerne være din køberrådgiver både omkring dette, men også mange andre emner, som  tinglysningsafgift eller betingede købsaftaler. Vi mener, at alle fortjener en god rådgivning.

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt!