Forberedelse til salg

Før din bolig skal vurderes af en ejendomsmægler, er det vigtigt, at den er salgsklar. Hos Sabakoe klæder vi dig på, så du både kan spare tid, penge og besvær på boligsalget. Med vores salgsoptimering kan du undgå lange liggetider og forkerte udbudspriser. 

+10 år

Vi har +10 års erfaring fra branchen

No cure no pay

- Vi sikre et optimalt salg​

8 ud af 10

Vores sager får +100.000 dkk ekstra ud af handlen

Omkostningsfrit

Vores arbejdes dækkes af besparelsen

+10 års erfaring fra branchen

No cure no pay - Vi sikre et optimalt salg​

8 ud af 10 af vores sager får +100.000 dkk ekstra ud af handlen

Omkostningsfrit - Vores arbejdes dækkes af besparelsen

Få hjælp af Mægler Eksperten med dit boligsalg

Er din bolig virkelig klar til ejendomsmæglerens vurdering?

For de fleste er en handel med ejendom den største økonomiske transaktion, de kommer til at foretage gennem et liv. Der er derfor mange penge at enten tabe eller vinde, med en grundig forberedelse.

Med Sabakoe på sidelinjen sørger vi for, at du er godt forberedt til mødet med boligmarkedet. På første møde laver vi en hel uvildig vurdering af din bolig. Det er ved denne gennemgang vi finder de småjusteringer der skal foretages for at få mest muligt ud dit salg.

Dernæst inviterer du 1-4 ejendomsmæglere ud og lave deres vurdering. Hér er vi er med på sidelinjen og kommer med vores analyse over hvilken ejendomsmægler, vi mener, der kan løse opgaven med salg af ejendommen bedst, med det bedste provenu (flest penge til dig) eller på kortest tid. Efter mere end 10 år i branchen, kender vi de fleste mæglere og deres måde at arbejde på.

Og vi forsøger at matche dig med den ejendomsmægler, der bedst dækker dine behov. Det er ikke nødvendigvis den ejendomsmægler, der sætter den højeste udbudspris eller den mægler, der har det laveste salær, der er den bedste til opgaven. Men med Sabakoe på sidelinjen hjælper vi dig med at finde det bedste match for dig.

Derfor bør du vælge os, når du skal sælge din bolig​

Eksempler på opgaver vi gør opmærksomme på, der kan svare sig at fikse:

Undgå de helt store renoveringer

Det er svært at svare entydigt på, om det kan betale sig at gennemføre større forbedringer af huset, inden du sætter det til salg. I nogle tilfælde vil det være en god investering, mens det i andre tilfælde vil være spild af penge.

Det vil sjældent kunne betale sig at modernisere, bygge om eller for eksempel lave nyt badeværelse. Så store omkostninger kan ikke dækkes ind af en tilsvarende højere pris for ejendommen.

Trænger køkken eller bad til en kraftig fornyelse, er det billigere at slå af i prisen, så køber er klar over, at det står for egen regning. Det er i øvrigt heller ikke sikkert, at køber har samme smag som dig, når det gælder indretning af køkken eller badeværelse.

Større ændringer, der kan betale sig

Efterisolering af hus

Mange boligejere undlader at efterisolere deres hus, fordi de opfatter det som en ”kedelig” investering. Men det er muligvis en af de mest fornuftige investeringer, du kan foretage som boligejer. Typisk vil du allerede fra det første år få et overskud, fordi besparelsen på varmeudgifterne er større end afdragene på lånet til investeringen. Varmeforbruget i dit hus er synligt for potentielle købere, da der i forbindelse med salget bliver lavet energimærkning og en energiplan for huset.

Indretning af huset

Mange købere vil i dag se det som en fordel, hvis der er få, men store rum med mere luft og lys frem for mange små rum. Derfor kan det ofte betale sig at foretage små ændringer i et ældre hus, der i indretning og planløsning ikke er helt tidssvarende.

Skab lys

Hvis din stue er meget mørk, kan det være et stort plus at få skabt mere lys og luft i rummet. Et ekstra vindue eller en dør ud til haven kan øge værdien af dit hus betydeligt, uden at det behøver at være meget dyrt.

Tilbygning til huset

En tilbygning vil normalt kun være en god investering i meget dyre områder, hvor salgsprisen pr. kvadratmeter er højere end prisen pr. kvadratmeter for at bygge.

En god terrasse

En god terrasse virker som en udvidelse af boligen og kan fungere som et ekstra opholdsrum om sommeren. Det er derfor et plus, hvis huset har en eller flere gode terrasser der signalerer, at man kan opholde sig udenfor i solen på alle tider af dagen. Dyre projekter som for eksempel en hævet træterrasse eller anlæg af et større fliseareal vil normalt ikke kunne tjene sig hjem.

Gør et godt førstehåndsindtryk

Erfaringen viser, at luksusting som wellness-rum, udekøkken, sauna, spabad og swimmingpool normalt ikke er gode investeringer i en salgssituation. De appellerer til relativt få mennesker, og ofte vil en køber hellere selv foretage disse investeringer.

For eksempel er lyset vigtigt for mange boligkøbere. Så det gælder om at få din bolig til at virke så lys som mulig. Ikke mindst fordi en lys bolig virker større.

Ud over selvfølgelig at trække gardinerne fra, er det også en god ide at tænde så mange lamper som muligt, hvis der er fremvisning i gråvejr eller om aftenen. Et par tændte stearinlys hjælper også til den gode stemning, ligesom en åben pejs eller brændeovn er med til at skabe hygge og en følelse af velvære.

Sørg for at:

Gør rent

De fleste har nok hørt historien om, at det er en god ide at bage brød lige inden, din bolig skal fremvises for en potentiel køber. Effekten er dog ikke bevist, og skal du prioritere din tid, er det nok snarere en god ide at sørge for, at din bolig fremstår så duftneutral som muligt.

Derfor bør du prioritere at gøre rent frem for at bage boller. Sørg for, at huset fremstår rent og pænt. Det er særlig vigtigt i køkkener og badeværelser. En potentiel køber er ikke interesseret i at overtage dit skidt og snavs.

Luft ud

De fleste boliger har deres egen lugt, og selv om du finder den naturlig, er det ikke sikkert, at den falder i køberens smag. Sørg derfor for at lufte ud før en fremvisning. Du kan også sætte friske potteplanter og velduftende blomster i vaser frem. Det kan være med til at få køberne til at i føle sig hjemme i huset.

Ryd op

De færreste købere vil føle sig godt tilpas i et hjem, hvor alting flyder. Nogle købere vil måske endda føle sig pinligt berørt over at trænge sig på i et hjem, hvor der er rodet. Det er ikke en følelse, der fremmer salget. Derfor er det vigtigt, at der er ryddet op i din bolig.

Haven og altanen

En velplejet have og nyklippet græs tyder på orden – såvel ude som inde. Haven giver køberen det første indtryk af huset, og en velpasset plæne og ryddelige bede kan give det første indtryk af, at der er tale om en velplejet ejendom. Og selvom du ikke bor i hus, men i stedet i lejlighed med altan, er det også vigtigt at altanen tager sig godt ud.

Det kan derfor være en god idé, at du lægger lidt energi i at få de udendørs arealer til at skinne. For mange købere er det vigtigt, at det er rart at opholde sig i haven, på terrassen og på altanen.

Sørg for at:

Nu er du klar til ejendomsmæglerens besøg . Men hvem skal du vælge?

Her kommer Sabakoe ind i billedet. Vi kender alle aktørerne på markedet og gennem dialogen med dig, finder vi det bedste match til netop din bolig.

Det er ikke altid den ejendomsmægler der vurderer din bolig til den højeste udbudspris, eller den ejendomsmægler der har det laveste salær, der giver det bedste resultat for dig. Gennem grundig markedsanalyse af de faktiske salgs-, liggetids- og afslagsstatistikker finder vi den statistisk bedste ejendomsmægler.

Men hvad med mennesket bag. Kan du regne med at den ejendomsmægler du vælger også er den der kommer og fremviser?

Alle ejendomsmæglere har deres måde at sælge en ejendom på, og det kan have stor betydning for din oplevelse, samt den tid det tager at sælge din bolig på. Og tid på boligmarkedet er lig med penge. Des længere end bolig er til salg, des mere forventer køberne i afslag.

Sabakoe finder ikke blot den bedste ejendomsmægler til salget af netop din bolig, vi forhandler også salær, optimerer eksponeringen på markedet i form af markedsføring og finder evt. faldgruber i den formidlingsaftale der indgås med ejendomsmægler.

Nu er du klar til at sætte til salg.

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

No cure no pay - Vi sikre et optimalt salg​

+10 års erfaring fra branchen​

Omkostningsfrit - Vores arbejdes dækkes af besparelsen​

8 ud af 10 af vores sager får +100.000 dkk ekstra ud af handlen

Skriv til os

Du er altid velkommen til også at kontakte os på både telefon og mail.