Gældsfaktor - Bliv klogere på begrebet og dets betydning

Boligsalg kan være en uoverskuelig jungle, men med Sabakoe er det gjort nemt som en leg.

ejendomsmægler Gentofte

Når man taler om boligkøb, så er gældsfaktor et uundgåeligt begreb, som du bør kende til. Vi har, hos Sabakoe, alt den relevante viden, som du har brug for, når du drømmer om at købe fast ejendom.

Skal vi hjælpe dig med at forstå begrebet gældsfaktor, så læs med videre, hvor vi gennemgår alt det, du, som køber, bør vide.

Kontakt os på mail info@sabakoe.dk. Adressen er Enghavevej 110, 4. th., 2450 København SV.

Hvad er gældsfaktor?

En gældsfaktor, også kaldet gearing, er bankens faktor til at vurdere, om din økonomi er robust nok til, at de vil låne penge til dig, til boligkøb. Gældsfaktoren bestemmer forholdet mellem din indkomst og din gæld.

Beregn nemt din gældsfaktor ved at dividere husstandens gæld med den samlede brutto indkomst, altså indkomsten før skat. Denne beregning vil give dig et tal, som banken bruger til vurdering af, om det kan betale sig for dem, at låne dig penge. Typisk arbejder bankerne ud fra, at en faktor på over 3,5-4 ikke er rentabelt for dem.

Eksempel:
Hvis du som boligkøber har en gæld på 2.500.000 kr., og husstanden samlet set har en bruttoindkomst på 1.000.000 kr., så vil gældsfaktoren ligge på:

2.500.000 / 1.000.000 = 2,5

Boligkøbere med en høj gældsfaktor

Det betyder således, at har man en gæld, der overstiger husstandens bruttoindkomst mere end fire gang, og kommer lånet over 60% i belåningsgrad, vil man få strammere muligheder for lån. I sådan et tilfælde kræver Finanstilsynet, at boligkøber har fået ‘sikkert lån’, som begrænser denne til fastforrentede lån mellem eller uden afdrag eller F5-lån med afdrag.

Skal vi hjælpe dig med køberrådgivning, eller vil du blive klogere på andre emner, som hjemfaldspligt, så kontakt os i dag.

Læs også om førstegangskøber eller byggetilladelse

ejendomsmægler Gentofte

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt!