Afgiftspantebrev

Selvom navnet indikere det, så er afgiftspantebrev faktisk ikke et pantebrev, men de ligner hinanden på flere måder. Ved at benytte det, kan du spare rigtig mange penge i tinglysningsafgift ved køb af ny bolig, når du skal oprette et pantebrev. Læs med her, hvor vi tager dig gennem, hvordan det fungerer, og hvordan det er en fordel at bruge. Med et afgiftspantebrev kan du: 

  • Spare penge og tid på dit boligkøb
  • Få personlig rådgivning med dine behov i fokus
  • Få grundig gennemgang af dokumenter
  • Få hjælp til forhandling med banken

Hvad er et afgiftspantebrev?

Kort sagt er det en metode til at undgå at skulle betale tinglysningsafgift. Hvad betyder det så? Jo, når du køber en ny bolig, så har de fleste behov for at optage et boliglån, og her vil långiveren ofte kræve en sikkerhed, som man ofte giver, ved at give dem pant i ens bolig. Det gør man ved at oprette et pantebrev. 

Før et pantebrev er gyldigt, så skal det tinglyses, og når man tinglyser et pantebrev, skal man betale en afgift. Afgiften svarer oftest til 1,5 pct. af det pantsikrede beløb, så jo større den tinglyste gæld er, jo større bliver tinglysningsafgiften.

Kontakt os på mail info@sabakoe.dk. Adressen er Enghavevej 110, 4. th., 2450 København SV.

Vores fokusområder

Hos Sabakoe er vi eksperter i alt, der har med boligsalg, finansiering og rådgivning at gøre. Lad os hjælpe dig, så du føler dig tryg gennem hele processen

Køberrådgivning

Den rette bolig er dukket op, men spørgsmål om pris og vilkår lige så. Hos Sabakoe hjælper vi dig med at få svar på de forskellige, vigtige spørgsmål om boligkøbet.

Finansiering af bolig

Vi rådgiver dig gerne i finansieringen af din drømmebolig. Det er nemlig et vigtigt punkt, som også kan være kompliceret. Lad Sabakoe hjælpe dig med forhandlingerne med banken.

Juridisk rådgivning

Sabakoe har styr på al det juridiske omkring boligkøb, og derfor kan du roligt lad os rådgive dig i forhold til dokumenter, aftale og kontrakt. Det hele vil naturligvis være efter dine kriterier.

Hvordan fungerer et afgiftspantebrev?

Hvis du står og skal købe ny bolig, så kan et afgiftspantebrev have stor betydning. Hvis du før har optaget et boliglån, med pantebrev som sikkerhed, kan du nemlig blive fritaget fra at skulle betale tinglysningsafgift endnu en gang, når du opretter et nyt pantebrev. 

Når man har et gammelt pantebrev, opstår der et ubenyttet afgiftsfritagelsesgrundlag, som kan overføres til et afgiftspantebrev. Med andre ord, så kan du gemme en ubrugt afgiftsfritagelse, som senere hen kan bruges til modregning.

Hvordan opretter jeg denne type brev?

Du kan oprette det på to måder:

  • Hvis du har ubenyttet afgiftsfritagelsesgrundlag, som du ønsker at overføre, skal du oprette et afgiftspantebrev i det digitale tinglysningssystem. 
  • Hvis du har indfriet dit pantebrev, kan du påføre brevet med en erklæring, om at det skal anvendes som et afgiftspantebrev fremover.
 

Når man har et gammelt pantebrev, opstår der et ubenyttet afgiftsfritagelsesgrundlag, som kan overføres til et afgiftspantebrev. Med andre ord, så kan du gemme ubrugt afgiftsfritagelse, der kan bruges til modregning næste gang.

 

Kontakt Sabakoe for uvildig rådgivning og vejledning

Boligkøb og salg kan godt være en jungle for nogle, og det er derfor vi er her. Hos Sabakoe vil vi nemlig gøre alt for, at du kommer gennem hele processen uden problemer. Hvis du ønsker køberrådgivning, hjælp til juridiske dokumenter eller afgiftspantebrev, så tøv ikke med at kontakt os.

Find også offentlig ejendomsvurdering, hjemfaldspligt og gældsfaktor her. 

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt! 

FAQ

Hvad er fordelen ved et afgiftspantebrev?

Et afgiftspantebrev kan bruges som betaling for tinglysningsafgiften, og kan i længden ende med at sparer dig penge, så du ikke skal betale afgiften igen, hvis der skal optages lån i ejendommen. 

Hvad koster det at have et pantebrev?

Når et pantebrev skal tinglyses skal du betale 1,5 pct. Svarende til det pantsikrede beløb, også kaldet hovedstolen, samt en fast afgift på 1.850 kr. 

Hvordan får man et afgiftspantebrev?

Du kan få et afgiftspantebrev på to forskellige måder. Hvis du allerede har indfriet et pantebrev, så kan du overføre pantebrevet med en erklæring om, at det fremover skal anvendes som et afgiftspantebrev. Den anden måde er ved at overføre det i det digitale tinglysningssystem. 

Hvad er et afgiftspantebrev?

Kort sagt, er det en måde at “parkere” tinglysningsafgift i fast ejendom til senere brug.