Hvad er løsøre – Få styr på reglerne for køb og salg af bolig

Har du hørt begrebet før i forbindelse med salg eller køb af bolig, og mangler et simpelt og konkret svar på hvad er løsøre? Begrebet er betegnelsen for de fysiske ejendele eller formuegenstande, som følger med bolighandlen. 

Hos Sabakoe sidder vores eksperter hver dag og rådgiver i både køb og salg, og vi kan rådgive dig i, hvad du bør have som en del af din løsøre, når kontrakten skal udarbejdes.

hvad er løsøre

Er løsøre en del af købesummen?

Det kan ofte være forvirrende, hvad der indgår i kontrakten og hvad der ikke gør, når det kommer til de formuegenstande, som er i en bolig. Det kan blandt andet indebærer køleskab, vaskemaskine og lignende større genstande. 

Grunden til at man handler med løsøre, er fordi det ikke er muligt at lade gamle genstande stå ved overtagelse uden det er angivet i kontrakten. Derfor bliver det en del af handlen. Men hvad er løsøre og dets påvirkning på prisen?

Hvis dette er en del af købesummen og handlen, skal det fremgå af kontrakten. Nogle vælger også at sælge disse separat uden for kontrakten. Men hvor det kan give nogle juridiske problemer ved eventuelle udfordringer. Er du førstegangskøber anbefaler vi dog, at du kontakter en professionel til at kigge kontrakten igennem.

Hvad er en del af betegnelsen?

Det er som udgangspunkt varierende, alt efter hvilken aftale der indgås jf. Kontrakten. Men i Danmark er det ofte standard at hårde hvidevarer medfølger i et køb, jf. Tinglysningsloven paragraf 38, men dette kan ofte godt fortolkes alt efter projektet og salget.

Som udgangspunkt er blandt andet disse følgende ting også altid en del af købesummen og handlen: varmeanlæg, hegn, træer, legehus, flagstang, markiser osv. Det gælder derfor eventuelle andre møbler, som er tilkøbt, sofa, lamper eller lignende, som kan indgå som løsøre.

Er du fortsat i tvivl om hvad er løsøre, og hvordan arbejder jeg med det i min kontrakt, så kan vores rådgivere se nærmere på din kontrakt, og hvad du derudover har at forhandle med. Vi er en uvildig købs- og sælgerrådgiver, hvor vores største interesser er at skabe det bedste køb eller salg for dig.

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt!