Forældrekøb - Få styr på reglerne for køb og salg af bolig

Boligsalg kan være en uoverskuelig jungle, men med Sabakoe er det gjort nemt som en leg.

ejendomsmægler Gentofte

Hvad er et forældrekøb, og hvad er reglerne egentligt? Hvilke fordele er der, og er der nogle bestemte regler, når det kommer til køb af andelsbolig? Købet kan både fungere som en investering i dit barn, så de har et trygt sted i sin studietid, samt en investering i ejendom. 

Ønsker du rådgivning eller hjælp til køb af bolig? Kontakt os her, hos Sabakoe, og lad os være jeres uvildige køberrådgiver

Kontakt os på mail info@sabakoe.dk. Adressen er Enghavevej 110, 4. th., 2450 København SV.

Hvad er et forældrekøb?

Et forældrekøb er, præcis som det lyder, defineret ved, at forældre køber en bolig og derefter udlejer den til deres barn. Når man er ung og studerende, har man typisk ikke penge til at købe en bolig selv, og derfor kan man hjælpe barnet med at få et sted at bo, samtidig med, at man, som forældre, foretager en investering i fast ejendom.

Hvilke regler gælder ved forældrekøb?

Der gør sig nogle bestemt regler gældende, og de samme regler gælder, hvis du køber en bolig og lejer ud til andre nærtstående, end dit barn. Når man køber en bolig med henblik på udlejning, skal det skattemæssigt ses, som en selvstændig erhvervsvirksomhed, og du kan vælge at blive beskattet efter:

  • Almindelige skatteregler
  • Virksomhedsordningen
  • Kapitalafkastordningen


Som udgangspunkt skal du betale skat af overskuddet ved udlejning, men du er fritaget for at betale ejendomsværdiskat. Hvis du skal sælge en bolig, kan vi også rådgive om det.

ejendomsmægler Gentofte

Hvad er fordelene ved forældrekøb?

Hvis man overvejer at foretage et forældrekøb, så er der faktisk en del fordele. Hvis man er ung og skal til at studere, kan det godt være uoverskueligt at skulle finde en bolig eller et værelse i de store studiebyer, fordi der er stor efterspørgsel. Nogle af de fordele, er:

  • Du giver dit barn en sikker og tryg base under deres studietid, hvor de ikke behøver at bekymre sig om korte lejeperioder m.m.
  • Dit barn betaler en leje, der er fastsat – i de store byer risikerer man, at skulle betale meget høj husleje pga. den store efterspørgsel
  • Det er en nem indgang til investering i fast ejendom, og du sikrer samtidig, at dit barn har en pålidelig udlejer, dig/jer. 


Hvis du ønsker hjælp eller rådgivning om salg, køb eller
finansiering af bolig, så kontakt os i dag. 

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt!