Ejerudgift - Hvad er det, og hvad dækker det over?

Boligsalg kan være en uoverskuelig jungle, men med Sabakoe er det gjort nemt som en leg.

ejendomsmægler Gentofte

Hvis du er på udkig efter bolig, eller har været, så har du helt sikkert mødt ordet ‘ejerudgift’, i samtlige ejendomsmægleres salgsopstillinger. Begrebet ejerudgift blev indført i 2015, da ejendomsmæglerloven blev ændret, og det blev et krav, at ejendomsmæglere skulle oplyse udgiften, på alle boliger til salg. 

Hvis du er på udkig efter rådgivning om køb, salg eller finansiering af bolig, står vi altid klar til at være din uvildige rådgiver.

Kontakt os på mail info@sabakoe.dk. Adressen er Enghavevej 110, 4. th., 2450 København SV.

Hvad er ejerudgifter?

Helt konkret dækker det over de udgifter, du betaler hver måned, der er forbundet med at være ejer af en bolig, uanset om det gælder hus, ejerlejlighed, andelslejlighed eller sommerhus. Selve ejerudgiften dækker blandt andet over ejendomsskat, renovation, ejendomsforsikring, udgifter til grundejerforeningen m.m.

Det er en fast udgift, der ikke ændrer sig, og udgiften er tilknyttet boligen, hvilket vil sige, at den ikke ændrer sig, alt afhængigt af, om boligen er købt med eller uden lån, eller hvem, der bor i boligen. 

Hvad dækker ejerudgifter over?

Som nævnt, så dækker ejerudgiften over en række faste udgifter, der betales på månedlig basis. Udgiften dækker blandt andet over: 

  • Grundskyld/ejendomsskat
  • Ejendomsværdiskat
  • Fællesudgifter til ejerforening/grundejerforening
  • Aktuelle udgifter, man som ejer er tvunget til at betale, såsom skorstensfejning, rottebekæmpelse eller renovation
  • Ydelser til eventuel gæld, som køber overtager uden for købesummen

Hvad dækker den ikke over?

Der er selvfølgelig også nogle udgifter, som den ikke dækker over. Som køber skal man derfor også være opmærksom på, at det er udgifter, man også skal have penge til hver måned, foruden ejerafgift. Derfor skal du, for at få overblik over samlede udgifter hver måned, også tage højde for udgifter som:

  • Banklån
  • Realkreditlån
  • El, vand og varme
  • Gas
  • Olie

Derfor, hvis du står og skal købe bolig, er det nødvendigt og vigtigt, at du kender ejerudgiften, samt de udgifter, den ikke dækker over. Det er noget af det, som vi, hos Sabakoe, kan hjælpe dig med, ved hjælp af vores køberrådgivning

ejendomsmægler Gentofte

Hvor vigtig er ejerudgift?

Den er vigtig at kende, når du er på udkig efter bolig. Det kan nemlig være den, der afgør, om du har råd til at sidde i boligen. Hvis både ejerudgift, boliglån, renter, forbrugsudgifter, som el og vand, overstiger budgettet, er det en god ide at kigge efter en bolig med en lavere ejerudgift. 

Hvis dette virker som lidt af en jungle, så er vi, hos Sabakoe, her, for at hjælpe. Kontakt os i dag, hvis du ønsker rådgivning eller hjælp med køb og salg af bolig. 

Skal vi hjælpe dig med at sælge din bolig?

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt!